En höstjacka är ett plagg som de flesta har i sin garderob. Sommardagarna övergår ju så småningom till kyligare höstdagar och då vill man gärna ha något varmt att ta på sig. När du väljer vilken eller vilka höstjackor du ska införskaffa finns det ett stort antal att välja mellan. Du kan till exempel välja mellan klassiska modeller som håller år efter år eller kanske nappar du på någon av de senaste heta trenderna. Vad väljer du?

Klassiska höstjackor
Trenchcoat – En modell som aldrig går ut tiden. En trenchcoat passar för alla tillfällen. Du kan exempelvis bära den ovanpå kläderna du har på dig på arbetet eller dra den över din festblåsa på väg till lördagens galej. Vill du vara helt säker på att den ska passa i alla lägen så välj gärna en trenchcoat i en så neutral färg som möjligt, exempelvis svart eller beige. Är du lite modigare välj gärna en djärvare färg, varför inte en gammelrosa? Många trenchcoats kan vara relativt tunna. Vill du kunna använda den hela hösten är ett bra tips att du testar den med en lite tjockare tröja under innan du bestämmer dig för vilken trenchcoat du ska ha.

Rock/Kappa – Detta plagg påminner om en trenchcoat, det är svårt att misslyckas med exempelvis en klassisk modell. När du letar efter en rock/kappe måste du möjligtvis vara lite mer noggrann med passformen. Detta eftersom det inte finns ett skärp eller liknande i midjan, vilket det gör på en trenchcoat. Många vill slippa känna att den är för tajt så att man inte kan röra på dig. Detta samtidigt som man inte vill få känslan av att du går runt i ett tält hela hösten. Tänk också på längden, fundera en stund på vad som passar dig.

De trendigaste höstjackorna
Bomberjacka – En stiltrend jacka som gjort en minst sagt stark comeback! En bomberjacka är verkligen något för dig som känner att du vill ha något annat än det det klassiska och stilrena. Bomberjackan passar exempelvis alldeles utmärkt att kombinera med att par snygga byxor med plisséveck för en ledig men urbansk uppklädd look. Matcha gärna en mönstrad bomberjacka med enfärgade kläder, det kommer få dig att känna dig riktigt trendig. Bomberjackorna finns i både tjockare och tunnare modeller. Har du tänkt använda din bomberjacka som en höstjacka är det viktigt att välja en lite tjockare variant, gärna en fodrad modell.

Softshell – Detta är en jacka inspirerad av friluftsliv och en aktiv livsstil. Då detta är en rådande trend just nu, vad kan då vara trendigare än just en softshell? Iklädd en softshell kommer du vara både snygg och funktionell. Med tanke på hur vädret kan se ut i Sverige på hösten, med både vind och regn, är det väldigt smart att haka på denna trend. Dessa jackor är både vattenavvisande, vindtåliga och de ger dig ett stort rörelseutrymme så att du slipper känna dig begränsad i vardagen. Det här är kanske inte jackan du drar på dig över festklänningen men den passar definitivt väldigt bra för vardagsbestyren.

xt-corporate-lite